01 5837735 implantati@dentalia.si

Keramični implantati – nekovinska alternativa na področju implantologije

Keramični implantati – nekovinska alternativa na področju implantologije
09.05.2019

Keramični implantati – nekovinska alternativa na področju implantologije

Keramični implantati – nekovinska alternativa na področju implantologije

Delna ali popolna brezzobost ne pesti le prebivalcev manj razvitih držav. Kot kažejo podatki, je delna brezzobost v Sloveniji ocenjena na kar 80 % prebivalcev, medtem ko je popolnoma brezzobih 5 % prebivalcev. V svetovnem merilu pa je brezzobih približno 30 % ljudi, kar okoli 80 % pa pesti delna brezzobost. Na področju zobozdravstvene oskrbe se v zadnjih desetletjih dogajajo velike spremembe. Strokovnjaki razvijajo vedno nove metode in materiale, s katerimi bi lahko pacientom pomagali pri delni ali popolni brezzobosti ter jim tako kar najhitreje in kar najmanj boleče nadomestili manjkajoči zob oziroma zobe ter jim tako povrnili zdrav in samozavesten nasmeh. 
V zadnjem času se iz različnih razlogov vedno več ljudi odloča za keramične zobne vsadke. Določeni pacienti se za keramične zobne implantate odločijo zato, ker se želijo izogniti prisotnosti kakršnihkoli kovin v svojem telesu, spet druge pestijo alergije na kovine, zaradi katerih kovinski implantati zanje ne pridejo v poštev. V tokratnem prispevku vam predstavljamo lastnosti in prednosti keramičnih implantatov. 

Je keramika primerljiva alternativa titanu?
Pacienti imajo odslej na voljo dodatno izbiro glede materialov implantatov. V zadnjih štirih desetletjih so se na področju zobne implantologije uveljavili predvsem implantati iz titana in njegovih zmesi. Po novem pa se vse bolj uveljavljajo tudi keramični implantati. Strokovnjaki za implantologijo namreč ves čas iščejo nove alternative, ki bi dopolnile obstoječo ponudbo z drugačnimi prednostmi. In v zadnjem času smo priča rezultatom njihovih prizadevanj in raziskovanj – kot so keramični implantati. Implantati iz keramike namreč zagotavljajo estetski videz, poleg tega pa so tudi nealergeni in prijazni do (ob)zobnih tkiv ter tako tudi bolj varni za alergike na kovino. 
Keramični implantati so se do zdaj izkazali kot zelo obstojna alternativa implantatom iz titana. Lahko se pohvalijo z izjemno mehansko močjo, poleg tega pa tudi niso podvrženi koroziji. 
Čeprav večina zobozdravnikov še vedno uporablja implantate iz titana, pa uporaba keramičnih zobnih vsadkov iz leta v leto narašča. Kot sicer kaže, keramični implantati še dolgo ne bodo prevladovali nad tistimi iz titana, saj pri njihovi uporabi vendarle obstaja nekaj omejitev, zato se velja pred izbiro materiala, iz katerega bo izdelan vaš implantat, temeljito posvetovati z zobozdravnikom oziroma oralnim kirurgom.

Straumann Group - eden redkih proizvajalcev keramičnih implantatov 
Zanimivo je, da večina največjih proizvajalcev zobnih implantatov ne ponuja vsadkov iz keramike. Eden redkih je švicarsko podjetje Straumann Group, tudi sicer vodilno na področju implantologije. Straumann Group ima več kot 60-letno tradicijo na področju zobne implantologije. Zobne vsadke raziskujejo, razvijajo in proizvajajo že od leta 1974. V sodelovanju s priznanimi mednarodnimi klinikami, raziskovalnimi inštituti in univerzami je Straumann Group razvil številne revolucionarne tehnologije na področju dentalne implantologije. 

Straumann PURE
Za vse, ki si želijo nekovinsko alternativno zobnim vsadkom, so pri podjetju Straumann Group razvili keramične vsadke PURE, ki so izdelani iz močne keramike, prav tako pa dosegajo največjo možno stopnjo funkcionalnosti in estetike. Keramični implantati PURE so po barvi na las podobni naravnim zobem, kar zagotavlja sproščen in samozavesten nasmeh. 

Straumann SNOW

Zadnja novost iz podjetja Straumann Group pa je sistem keramičnih implantatov SNOW. Ti implantati zagotavljajo najbolj naraven možen videz in občutek, v primerjavi z drugimi implantološkimi sistemi pa so implantati Straumann SNOW prvi dvodelni implantati z vstavljenim vijakom, ki ne vsebujejo nobenega kovinskega ali plastičnega delca. Implantati SNOW odlično dopolnjujejo tiste iz linije PURE. 


Ste tudi sami pred dilemo, za kateri material se odločiti? Ali pa imate morda kakšne druge dileme, povezane z zobnimi implantati? Napišite nam svoje vprašanje v komentar spodaj. Z veseljem vam bomo pomagali. 
 

Dentalia d.o.o. Ljubljana.
Celovška cesta 197 Ljubljana Osrednjeslovenska 1000.
+386-1-583-7730 http://www.dentalia.si