01 5837735 implantati@dentalia.si

Zobni vsadki (implantati), na katere prisegajo slovenski zobozdravniki

Zobni vsadki (implantati), na katere prisegajo slovenski zobozdravniki
30.09.2018

Tudi v Sloveniji vedno več zobozdravnikov in kirurgov ugotavlja, da so zobni vsadki ali implantati švicarskega podjetja Straumann v kakovosti korak pred ostalimi. Na to kažejo tudi aktualni podatki, po katerih se slovenski zobozdravniki najpogosteje odločajo prav za implantate Straumann in so tako vodilni v regiji nekdanjih jugoslovanskih in evropskih držav ter držav srednjega vzhoda in Afrike. 

Zagotovo se sprašujete, v čem so sistemi zobnih vsadkov podjetja Straumann tako zelo posebni? Kaj je tisto, kar jih loči od drugih?

Tradicija

Podjetje Straumann ima več kot 60-letno tradicijo na področju zobne implantologije in v vseh teh letih si je popolnoma upravičeno pridobilo sloves enega vodilnih na svojem področju. V vsem času so ostali zvesti sebi ter svoji viziji in poslanstvu − kar najbolje skrbeti za ustno zdravje ljudi.

Številna klinična testiranja so le še dodatna potrditev kakovosti

Zobni vsadki so v zadnjem desetletju postali vedno bolj razširjena oblika nadomeščanja manjkajočih zob in posledično se je povečala tudi ponudba različnih sistemov implantatov. Pa vendar, ali so vsi zobni vsadki enaki? Ali lahko vsi potrdijo svojo verodostojnost tudi preko kliničnih študij? Veliko bolnikov se ne zaveda ključnih razlik med različnimi sistemi zobnih vsadkov. A nekaj drži kot pribito − Straumannovi implantati so izdelani po strogih merilih kakovosti, podkrepljenih z izjemno natančnostjo izdelave in številnimi kliničnimi raziskavami.

Straumannove sisteme zobnih implantatov podpira 35 let znanstvenih in kliničnih dokazov, ki so bili objavljeni v več kot 700 strokovnih publikacijah.

Pionir in vodilno podjetje na področju dentalne implantologije

Implantate Straumann raziskujejo, razvijajo in proizvajajo že od leta 1974. V sodelovanju s priznanimi mednarodnimi klinikami, raziskovalnimi inštituti in univerzami je to švicarsko podjetje razvilo številne revolucionarne tehnologije na področju dentalne implantologije.

Tudi številke so zelo zgovorne − do zdaj je bilo v več kot 70 državah po svetu vstavljenih več kot 14 milijonov zobnih vsadkov Straumann. To je le še dodatna potrditev, da gre za zares zaupanja vreden izdelek.

Pomembno je poudariti tudi, da v tem priznanem švicarskem podjetju vsako svojo novost, preden jo predstavijo javnosti, klinično testirajo več let ter preizkušajo njene prednosti in slabosti.

Vedno korak pred drugimi

Področje zobne implantologije se razvija s svetlobno hitrostjo. Prav zato je treba bolnikom ves čas ponujati nove in inovativne oblike zdravljenja brezzobosti ter biti korak pred konkurenco. Podjetju Straumann z analitičnim in profesionalnim pristopom to odlično uspeva.

Njihov cilj je ves čas izboljševati tehnike in materiale ter tako pacientom zagotoviti najboljšo izkušnjo. Revolucionarne tehnologije in izdelki, kot so denimo SLActive®, Roxolid® in Straumann® PURE Ceramic so le nekatere izjemnih Straumannovih inovacij, s katerimi želijo karseda skrajšati terapijo, postopek narediti čim manj invaziven ter ves čas povečevati nabor možnosti za zdravljenje. 

Vendar pa ne gre le za nenehen razvoj. V podjetju Straumann se zavedajo, kako pomembno je tudi predajanje znanja in deljenje informacij. Prav zato poleg tega, da ves čas razvijajo nove in nove možnosti, tehnike in materiale na področju dentalne implantologije, veliko pozornosti namenjajo tudi izobraževanju zobozdravnikov in ostalih strokovnjakov, ki deluje na tem področju. Na izobraževanjih zobozdravnike in drugo strokovno osebje seznanjajo z vsemi novostmi, jim predstavljajo nove materiale in tehnike ter v njihov delovni proces vpeljujejo uporabo najnovejših tehnologij. Želijo jim prikazati celotno sliko in tako resnično zagotoviti najboljše končne rezultate pri bolnikih.

Doživljenjska garancija

A pri podjetju Straumann so šli še korak naprej − za svoje implantate zagotavljajo doživljenjsko garancijo ter delno garancijo za protetične komponente. Tudi če bi prišlo do sprememb, modelov ali tehnologij, vedno poskrbijo za dobavljivost potrebnih delov. Za zobne vsadke ali implantate iz roksolida pa pri Straumannu pacientu povrnejo celotne stroške zdravljenja, ne le stroške samega implantata.

Se vam je ob branju morda porodilo kakšno vprašanje, povezano z izbiro zobnih vsadkov? Oglasite se nam v komentarjih spodaj in z veseljem vam bomo odgovorili.

Dentalia d.o.o. Ljubljana.
Celovška cesta 197 Ljubljana Osrednjeslovenska 1000.
+386-1-583-7730 http://www.dentalia.si