Prednosti

Na tržišču je veliko zobnih vsadkov, a vsi niso enake kakovosti. Izpostavljamo 6 ključnih prednosti vsadkov Straumann Group, vodilnega implantološkega sistema doma in v svetu.


Vrhunska kakovost

Združeni za globalno odličnost v zobozdravstvu je slogan podjetja Straumann Group, pod katerim izpostavljamo dva implantološka sistema, Straumann in Neodent, sinonima sodobne implantološke kakovosti.

Številna podjetja ponujajo zobne vsadke, ne ponujajo pa vsa enako kakovost in verodostojne klinične raziskave. Večina pacientov se žal ne zaveda ključnih razlik med različnimi sistemi vsadkov.  Vsi Straumann in Neodent zobni vsadki, ter protetične komponente so proizvedeni z upoštevanjem mednarodno sprejetih standardov kakovosti, veliko natančnostjo in dokumentiranimi kliničnimi raziskavami. Straumann Group je vodili proizvajalec zobnih vsadkov že več kot šest desetletij in sinonim za inovativnost in kakovost, ki mu zaupajo zobozdravniki in pacienti po celem Svetu.

Zakaj Straumann Group? Ker lahko le redka implantološka podjetja ponudijo pacientom tako dobre materiale in storitve.

Obstaja neskončno razlogov, zakaj je življenje vredno nasmeha in STRAUMANN GROUP je eden izmed njih.

 


Najdaljša tradicija

Podjetje Straumann Group je plod tradicije, švicarskega inženirstva in natančnosti. Podjetje je osredotočeno na medicinske znanosti, nove tehnologije in je nesporni pionir in globalni vodja v implantologiji že od leta 1954. V sodelovanju s priznanimi mednarodnimi klinikami, raziskovalnimi inštituti in univerzami, so začeli z mnogimi prelomnimi tehnologijami v implantologiji. Danes  je Straumann Group že več zaporednih let največji proizvajalec zobnih vsadkov na svetu, z več kot 14 milijonov vstavljenih vsadkov po celem svetu.

Že 60 let v sodelovanju z vodilnimi univerzami, zasebnimi klinikami, inženirji in raziskovalnimi instituti razvija in izdeluje zobozdravstvene rešitve, ki vračajo nasmeh na usta pacientom po celem svetu. 

Kamorkoli po svetu vas pot popelje, je rešitev za vaše Straumannove zobne vsadke vedno pri roki. 

 

Vabimo vas k ogledu videa o razvoju podjetja Straumann-od ustanovitve do danes- 60 let Straumanna

Straumann-globalni implantološki vodja 

 


Stroškovna učinkovitost

Povprašajte svojega zobozdravnika o izdelkih, ki pomagajo zagotoviti kakovostno, predvsem pa dolgoročno zobno oskrbo. Povprašajte o izdelkih, ki imajo dolgoročno garancijo in dolgoročne klinične raziskave. Le tako boste vedeli, zakaj se cene vsadkov na trgu tako razlikujejo.

Cene zobnih vsadkov načeloma razvrščamo v 3 skupine. V prvi skupini so implantati priznanih družb, ki vlagajo veliko sredstev v razvoj in testiranje novih postopkov in tehnologij in imajo svojo uspešnost dokumentirano s številnimi raziskavami, za svoje izdelke pa jamčijo z doživljensko garancijo. V to skupino spadata tudi podjetji Straumann, kot nesporen zlati standard v implantologiji in Neodent, kot najhitreje rastoče implatološko podjetje, ki nudi visoko kakovostne, sodobne rešitve po privlačni ceni. Obe vsebujeta visoko čistočo titana brez drugih primesi, ki bi lahko pri nekaterih pacientih, sprožile alergijske reakcije. 

V drugi skupini so generična podjetja, ki še niso tako uveljavljena. Njihovi proizvodi se na prvi pogled bistveno ne razlikujejo od najboljših, razlike se kažejo v podrobnostih, kot npr. v izdelavi površine implantata, dizajnu  implantata, slabih protetičnih nadomestkih in manj obsežnih raziskavah.

Tretji tip so zobni vsadki oz. nizkocenovni ponaredki vsadkov, večinoma iz Azije in Bližnjega vzhoda, ki so cenovno ugodni, vendar brez garancije. Ta podjetja ne vlagajo v raziskave in razvoj, dobavljivost »rezervnih delov« v primeru poškodb, pa je dolgoročno vprašljiva.


Doživljenska garancija

Straumann Group implantološki sistem se je izkazal za zaupanja vrednega partnerja. Prepričani ste lahko v dolgoročno uspešnost vašega zdravljenja. Obe podjetji, tako Straumann, kot Neodent zagotavljata doživljenjsko jamstvo za vsadke. V primeru, da je potrebna zamenjava protetičnega dela ali le obnova vaših protetičnih komponent, zagotavlja Straumann Group hrambo blue-printov vseh elementov. To pomeni možnost pridobitve delov za implantat tudi čez 20 let, ko ti ne bodo več v redni proizvodnji. Pacient dobi ob implantaciji knjižico oziroma certifikat, z natančno oznako vstavljenega vsadka, ki je sledljiv. Originalne Straumann in Neodent protetične komponente so proizvedene po natančno določenih načrtih, dimenzijah, brez tolerančnega odstopanja in samo z originalnimi materiali.  Kopije se ne morejo primerjati z originali, saj nima nobeno konkurenčno podjetje natančnih načrtov Straumann ali Neodent povezave med vsadkom in abutmentom, ki je skrbno varovana poslovna skrivnost.

 


Neprekosljiva inovativnost

V podjetju Straumann Group so mojstri pretvarjanja idej v smiselne inovacije. Želijo biti vedno en korak pred ostalimi v ponudbi izdelkov in storitev, potrebnih za obnovo in ohranitev zoba.

Cilj podjetja je optimizirati uspeh zdravljenja in izboljšati pacientovo izkušnjo z zobnimi vsadki. Najsodobnejše tehnologije in patente ( SLActive® ali Neodent Aqua® površina, zlitina Roxolid® in Straumann® PURE Ceramic zobni vsadki) so razvili, da bi bila terapija z vsadki čim krajša in manj invazivna.

Prizadevajo si nenehno na novo opredeljevati meje mogočega in širiti možnosti zdravljenja. Blagovni znamki Straumann in Neodent, sta predani skrbi za implantološko oskrbo pacientov z novimi, inovativnim rešitvam.

Ključne tehnologije, ki jih je razvil Straumann®, vključujejo edinstveno SLActive® površino in zlitino Roxolid® , ki je najmočnejši material za doseganje dobre primarne in sekundarne stabilnosti vsadka. V Straumannu stavijo na inovacije, a hkrati največjo kvaliteto in zanesljivost izdelkov, zato so vsi novi izdelki, klinično preizkušeni in dokumentirani pred samim lansiranjem na tržišče.

SLActive površina

Roxolid

Straumann Pure Ceramic implant

 


Znanstveno podprte rešitve

Straumann implantološki sistem je eden izmed najbolje dokumentiranih implantoloških sistemov na svetu, z več kot 35 leti obsežnih predkliničnih in dolgoročnih kliničnih raziskav.

Straumann Group raziskave na področju zobnih vsadkov prenaša v svojo proizvodnjo in razvoj. V 30 letih so več kot 3000 neodvisnih znanstvenih raziskav in publikacij uspešno prenesli v znanje na področju implantologije. Podjetje Straumann je lastnik številnih patentov in inovacij. Leta1997, so patentirali površinsko obdelavo vsadkov po metodologiji SLA (Sand-Blasted, Large Grit, Acid-Etched surface treatment), ki še danes velja za "zlati standard" v implantologiji.

V letu 2005 so uvedli površino SLActive, ki do 100% skrajša čas oseointegracije oz. zmanjša čas zdravljenja za polovico. V letu 2009 je Straumann predstavil novo zlitino iz Titan-cirkonija, imenovano Roxolid , ki je 30% trša od klasično uporabljenega Titana pri vseh drugih ponudnikih zobnih vsadkov. Z Roxolidom so se omogočile nove, manj invazivne možnosti zdravljenja.

SLActive

Roxolid

 

Dentalia d.o.o. Ljubljana.
Celovška cesta 197 Ljubljana Osrednjeslovenska 1000.
+386-1-583-7730 http://www.dentalia.si