Prednosti

Na tržišču je veliko zobnih vsadkov, a vsi niso enake kakovosti. Izpostavljamo 6 ključnih prednosti vsadkov Straumann Group, vodilnega implantološkega sistema doma in v svetu.


Vrhunska kakovost

Združeni za globalno odličnost v zobozdravstvu je slogan podjetja Straumann Group, pod katerim izpostavljamo dva implantološka sistema, Straumann in Neodent, sinonima sodobne implantološke kakovosti.

Številna podjetjana trgu  ponujajo zobne vsadke, ne ponujajo pa enako kakovost in verodostojne klinične raziskave. Večina pacientov se žal ne zaveda ključnih razlik med različnimi sistemi vsadkov.  Vsi Straumann in Neodent zobni vsadki, ter protetične komponente so proizvedeni z upoštevanjem mednarodno sprejetih standardov kakovosti – z veliko natančnostjo in dokumentiranimi kliničnimi raziskavami. Straumann Group je vodili proizvajalec zobnih vsadkov že več kot šest desetletij in sinonim za inovativnost in kakovost, ki mu zaupajo zobozdravniki in pacienti po celem Svetu.

Zakaj Straumann Group? Ker redka implantološka podjetja lahko ponudijo tako vrhunske materiale in storitve svojim pacientom…

Obstaja neskončno razlogov, zakaj je življenje vredno nasmeha in STRAUMANN je eden izmed njih.

 


Najdaljša tradicija

Podjetje Straumann Group je plod tradicije, švicarskega inženirstva in natančnosti. Podjetje je osredotočeno na medicinske znanosti, nove tehnologije in je nesporni pionir in globalni vodja v implantologiji že od leta 1954. V sodelovanju s priznanimi mednarodnimi klinikami, raziskovalnimi inštituti in univerzami, so začeli z mnogimi prelomnimi tehnologijami v implantologiji. Danes  je Straumann Group že več zaporednih let največji proizvajalec zobnih vsadkov na svetu, z več kot 14 milijonov vstavljenih vsadkov po celem svetu.

Že 60 let v sodelovanju z vodilnimi univerzami, zasebnimi klinikami, inženirji in raziskovalnimi instituti razvija in izdeluje zobozdravstvene rešitve, ki vračajo nasmeh na usta pacientom po celem svetu. 

Kamorkoli po svetu vas pot popelje, je nega za vaše Straumannove zobne vsadke vedno pri roki. 

Vabimo vas k ogledu videa o razvoju podjetja Straumann-od ustanovitve do danes- 60 let Straumanna

Straumann-globalni implantološki vodja 

 


Stroškovna učinkovitost

Povprašajte svojega zobozdravnika o izdelkih, ki pomagajo zagotoviti kakovostno, predvsem pa dolgoročno zobno oskrbo. Povprašajte o izdelkih, ki imajo dolgoročno garancijo in dolgoročne klinične raziskave. Le tako boste vedeli, zakaj se cene vsadkov na trgu tako razlikujejo.

Cene zobnih vsadkov načeloma razvrščamo v 3 skupine. V prvi skupini so implantati priznanih družb, ki vlagajo veliko sredstev v razvoj in testiranje novih postopkov in tehnologij in imajo svojo uspešnost dokumentirano s številnimi raziskavami, za svoje izdelke pa jamčijo z doživljensko garancijo. V to skupino spadata tudi podjetji Straumann, kot nesporen zlati standard v implantologiji in Neodent, kot najhitreje rastoče implatološko podjetje, ki nudi visoko kakovostne, sodobne rešitve po privlačni ceni. Obe vsebujeta visoko čistočo titana brez drugih primesi, ki bi lahko pri nekaterih pacientih, sprožile alergijske reakcije. 

V drugi skupini so generična podjetja, ki še niso tako uveljavljena. Njihovi proizvodi se sicer bistveno ne razlikujejo od najboljših, vendar so vseeno razlike v podrobnostih, kot npr. v kakovosti površinske izdelave, sestavi samega implantata in manj obsežnih raziskavah.

Tretji tip so zobni vsadki oz. nizkocenovni ponaredki vsadkov, večinoma iz Azije in Bližnjega vzhoda, ki so cenovno ugodni, vendar brez garancije. Ta podjetja ne vlagajo v raziskave in razvoj, dobavljivost »rezervnih delov« v primeru poškodb, pa je dolgoročno vprašljiva.


Doživljenska garancija

Straumann Group implantološki sistem se je izkazal za zaupanja vrednega partnerja. Prepričani ste lahko v dolgoročno uspešnost vašega zdravljenja. Obe podjetji, tako Straumann, kot Neodent zagotavljata doživljenjsko jamstvo za vsadke, če je potrebna zamenjava ali le delna obnova vaših protetičnih komponent. Kljub spremembam modelov, oblik ali tehnologij vam zagotavljamo dobavljivost potrebnih delov. Originalne Straumann in Neodent protetične komponente so proizvedene po natančno določenih načrtih, dimenzijah, brez tolerančnega odstopanja in samo z originalnimi materiali.  Kakovostno se ne morejo primrjati s kopijami, saj nima nobeno drugo podjetje natančnih načrtov Straumann ali Neodent povezave med vsadkom in abutmentom.

 


Neprekosljiva inovativnost

V podjetju Straumann Group so mojstri pretvarjanja idej v smiselne inovacije. Želijo biti vedno en korak predostalimi v ponudbiizdelkov in storitev, potrebnihza obnovo in ohranitev zoba.

Cilj podjetja je optimizirati uspeh zdravljenja in izboljšati pacientovo izkušnjo z zobnimi vsadki. Najsodobnejše tehnologije in izdelke, kot so SLActive® ali Neodent Aqua® površina, zlitina Roxolid® in Straumann® PURE Ceramic zobni vsadki so razvili, da bi bila terapija z vsadki čim krajša in manj invazivna.

Prizadevajo si nenehno na novo opredeljevati meje mogočega in širiti možnosti zdravljenja, s tem pa zagotavljati vse več nasmejanih pacientov. Blagovni znamki Straumann in Neodent, sta predani h globalni skrbi za implantološko oskrbo pacientov, z vedno novimi inovativnimi rešitvami, ki ideje spremenijo v resničnost.

Ključne tehnologije, ki jih je razvil Straumann®, vključujejo znano zdravilno moč površine SLActive® in Roxolid® , ki je najmočnejši material za doseganje dobre primarne in sekundarne stabilnosti vsadka. V Straumannu stavijo na inovacije, a hkrati največjo kvaliteto in zanesljivost izdelkov, zato so vsi novi izdelki, klinično preizkušeni in dokumentirani predsamim lansiranjem na tržišče.

SLActive površina

Roxolid

Straumann Pure Ceramic implant

 


Znanstveno podprte rešitve

Straumann implantološki sistem je eden od najbolje dokumentiranih implantoloških sistemov na svetu, z več kot 35 leti obsežnih znanstvenih in kliničnih dokazov ter podprt z več kot 700 znanstvenimi publikacijami.

Straumann raziskave na področju zobnih vsadkov prenaša v svojo proizvodnjo in razvoj. V 30 letih so tako več kot 3000 neodvisnih znanstvenih raziskav in publikacij uspešno prenesli v znanje na področju implantologije. Podjetje Straumann je lastnik številnih patentov in inovacij. Leta1997, so patentirali površinsko obdelavo vsadkov po metodologiji SLA (Sand-Blasted, Large Grit, Acid-Etched surface treatment), kiše danes velja za "zlati standard" v implantologiji.

V letu 2005 so uvedli površino SLActive ki do 100 % skrajša čas oseointegracije oz. zmanjša čas zdravljenja za polovico. V letu 2009 je Straumann predstavil novo zlitinoiz Titan-cirkonija zlitina, imenovano Roxolid , ki je 30 % trša od Titana. Z Roxolidom so se omogočile nove manj invazivna možnosti zdravljenja.

SLActive

Roxolid

 

Dentalia d.o.o. Ljubljana.
Celovška cesta 197 Ljubljana Osrednjeslovenska 1000.
+386-1-583-7730 http://www.dentalia.si