01 5837735 implantati@dentalia.si

Prednosti

Na trgu se pojavljajo številni zobni vsadki ali implantati, a vsi niso enake kakovosti. Izpostavljamo 6 ključnih lastnosti, na katere morate biti pozorni, ko se odločate za zdravljenje z implantati. Omenjene lastnosti so hkrati tudi prednosti zobnih vsadkov Straumann Group, vodilnega implantološkega sistema doma in v svetu.


Vrhunska kakovost

'Združeni za globalno odličnost v zobozdravstvu' je slogan podjetja Straumann Group, v okviru katerega izpostavljamo dva implantološka sistema: Straumann in Neodent - sinonima sodobne implantološke kakovosti.

Številna podjetja ponujajo zobne vsadke, ne ponujajo pa vsa enake kakovosti in verodostojnih kliničnih raziskav. Večina pacientov se žal ne zaveda ključnih razlik med različnimi sistemi vsadkov. Vsi zobni vsadki in protetične komponente podjetij Straumann in Neodent so proizvedeni po mednarodno sprejetih standardih kakovosti, z veliko mero natančnosti in ob dokumentiranih kliničnih raziskavah. Straumann Group je vodili proizvajalec zobnih vsadkov že več kot šest desetletij in je sinonim za inovativnost in kakovost, ki mu zaupajo zobozdravniki in pacienti po vsem svetu.

Zakaj Straumann Group? Ker lahko le redka implantološka podjetja ponudijo pacientom tako dobre materiale in storitve.

Obstaja neskončno razlogov, zakaj je življenje vredno nasmeha in STRAUMANN GROUP je eden izmed njih.

 


Najdaljša tradicija

Podjetje Straumann Group je plod tradicije, švicarskega inženirstva in natančnosti. Podjetje je osredotočeno na najnovejše izsledke medicinske znanosti, nove tehnologije in je nesporni pionir ter globalni vodja v implantologiji že od leta 1954. V sodelovanju s priznanimi mednarodnimi klinikami, raziskovalnimi inštituti in univerzami, so začeli s številnimi prelomnimi tehnologijami v implantologiji. Že več let zapored je Straumann Group največji proizvajalec zobnih vsadkov ali implantatov na svetu, z več kot 14 milijonov vstavljenih vsadkov po vsem svetu.

Že 60 let v sodelovanju z vodilnimi univerzami, zasebnimi klinikami, inženirji in raziskovalnimi instituti razvija in izdeluje zobozdravstvene rešitve, ki vračajo nasmeh na usta pacientom po vsem svetu. 

Kamorkoli po svetu vas pot popelje, so Straumannove rešitve za vaše zobne vsadke ali implantate vedno pri roki. 

 

Vabimo vas k ogledu videa o razvoju podjetja Straumann - od ustanovitve do danes -  60 let Straumanna

Straumann-globalni implantološki vodja 

 


Stroškovna učinkovitost

Povprašajte svojega zobozdravnika o zobnih vsadkih ali implantatih, ki pomagajo zagotoviti kakovostno, predvsem pa dolgoročno zobno oskrbo. Povprašajte o implantatih, ki imajo dolgoročno garancijo in dolgoročne klinične raziskave. Le tako boste vedeli, zakaj se cene zobnih vsadkov na trgu tako razlikujejo.

Cene zobnih vsadkov ali implantatov načeloma razvrščamo v 3 skupine. V prvi skupini so implantati priznanih družb, ki vlagajo veliko sredstev v razvoj in testiranje novih postopkov ter tehnologij in imajo svojo uspešnost dokumentirano s številnimi raziskavami, za svoje izdelke pa jamčijo z doživljensko garancijo. V to skupino spadata tudi podjetji Straumann, kot nesporen zlati standard v implantologiji, in Neodent, kot najhitreje rastoče implatološko podjetje, ki ponuja visoko kakovostne, sodobne rešitve po privlačni ceni. Obe vsebujeta visoko čistočo titana brez drugih primesi, ki bi lahko pri minimalnem številu pacientov sprožile alergijske reakcije. 

V drugi skupini so generična podjetja, ki še niso tako uveljavljena. Njihovi proizvodi se na prvi pogled bistveno ne razlikujejo od najboljših, razlike se kažejo v podrobnostih, kot npr. v izdelavi površine implantata, dizajnu implantata, slabih protetičnih nadomestkih in manj obsežnih raziskavah.

Tretji tip so zobni vsadki oz. nizkocenovni ponaredki implantatov, večinoma iz Azije in Bližnjega vzhoda, ki so cenovno ugodni, vendar brez garancije. Ta podjetja ne vlagajo v raziskave in razvoj, dobavljivost 'rezervnih delov' v primeru poškodb, pa je dolgoročno vprašljiva.


Doživljenska garancija

Straumann Group implantološki sistem se je izkazal za zaupanja vrednega partnerja. Prepričani ste lahko v dolgoročno uspešnost vašega zdravljenja. Obe podjetji, tako Straumann, kot Neodent zagotavljata doživljenjsko jamstvo za vsadke. V primeru, da je potrebna zamenjava protetičnega dela ali le obnova vaših protetičnih komponent, zagotavlja Straumann Group hrambo blue-printov vseh elementov. To pomeni možnost pridobitve delov za implantat tudi čez 20 let, ko ti ne bodo več v redni proizvodnji. Pacient dobi ob implantaciji knjižico oziroma certifikat, z natančno oznako vstavljenega vsadka, ki je sledljiv. Originalne Straumann in Neodent protetične komponente so proizvedene po natančno določenih načrtih, dimenzijah, brez tolerančnega odstopanja in samo z originalnimi materiali.  Kopije se ne morejo primerjati z originali, saj nima nobeno konkurenčno podjetje natančnih načrtov Straumann ali Neodent povezave med vsadkom in abutmentom, ki je skrbno varovana poslovna skrivnost.

 


Neprekosljiva inovativnost

V podjetju Straumann Group so mojstri pretvarjanja idej v smiselne inovacije. Želijo biti vedno korak pred ostalimi v ponudbi izdelkov in storitev, potrebnih za obnovo in ohranitev zoba.

Cilj podjetja je optimizirati uspeh zdravljenja in izboljšati pacientovo izkušnjo z zobnimi vsadki. Najsodobnejše tehnologije in patente (SLActive® ali Neodent Aqua® površina, zlitina Roxolid® in Straumann® PURE Ceramic zobni vsadki) so razvili, da bi bila terapija z zobnimi vsadki čim krajša in manj invazivna.

Prizadevajo si nenehno na novo opredeljevati meje mogočega in širiti možnosti zdravljenja. Blagovni znamki Straumann in Neodent sta predani skrbi za implantološko oskrbo pacientov z novimi, inovativnim rešitvam.

Ključne tehnologije, ki jih je razvil Straumann®, vključujejo edinstveno površino SLActive® in zlitino Roxolid®, ki je najmočnejši material za doseganje dobre primarne in sekundarne stabilnosti vsadka. V Straumannu stavijo na inovacije, a hkrati največjo kakovost in zanesljivost izdelkov. Zato so vsi novi izdelki klinično preizkušeni in dokumentirani pred samim lansiranjem na trg.

SLActive površina

Roxolid

Straumann Pure Ceramic implant

 


Znanstveno podprte rešitve

Implantološki sistem Straumann je eden izmed najbolje dokumentiranih implantoloških sistemov na svetu, z več kot 35 leti obsežnih predkliničnih in dolgoročnih kliničnih raziskav.

Izsledke iz raziskave podjetje Straumann Group na področju zobnih vsadkov ali implantatov redno prenaša v svojo proizvodnjo in razvoj. V 30 letih so več kot 3000 neodvisnih znanstvenih raziskav in publikacij uspešno prenesli v prakso na področju implantologije. Podjetje Straumann je lastnik številnih patentov in inovacij. Leta1997 so patentirali površinsko obdelavo vsadkov po metodologiji SLA (Sand-Blasted, Large Grit, Acid-Etched surface treatment), ki še danes velja za 'zlati standard' v implantologiji.

V letu 2005 so uvedli površino SLActive, ki do 100 % skrajša čas oseointegracije oz. zmanjša čas zdravljenja po vstavitvi implantata za polovico. V letu 2009 je Straumann predstavil novo zlitino iz titan-cirkonija, imenovano Roxolid, ki je 30 % trša od klasično uporabljenega titana pri vseh drugih ponudnikih zobnih vsadkov. Z Roxolidom so omogočili nove, manj invazivne in pacientom bolj prijazne možnosti zdravljenja.

SLActive

Roxolid

 

Dentalia d.o.o. Ljubljana.
Celovška cesta 197 Ljubljana Osrednjeslovenska 1000.
+386-1-583-7730 http://www.dentalia.si