O Straumannu

PODJETJE STRAUMANN

STRAUMANN je švicarsko podjetje s sedežem v Baslu, ki je bilo ustanovljeno leta 1954 v Valdenburgu. Ta regija je po vsem svetu poznana po visoko tehnoloških izdelkih, kamor spadajo ure, motorji, generatorji in turbine. Predvsem v Baslu sta zelo dobro razviti kemična in farmacevtska industrija, ki svoje izdelke izvažata po vsem svetu.

STRAUMANN je pionir v izdelavi zobnih vsadkov (implantatov), zobotehničnih rešitev in regenerativnih materialov. Podjetje danes predstavlja sinonim za sodobno implantologijo in kakovost. Osredotoča se izključno na medicinsko znanost ter nove tehnologije. Že 60 let v sodelovanju z vodilnimi univerzami, zasebnimi klinikami, inženirji in raziskovalnimi instituti razvija in izdeluje zobozdravstvene rešitve, ki ljudem vračajo nasmeh.

 

KLINIČNA ODLIČNOST

V zadnjih 30 letih je bilo izvedenih več kot 3.000 neodvisnih znanstvenih raziskav in objavljenih publikacij, katerih rezultate je podjetje Straumann uspešno implementiralo v svoje izdelke.

STRAUMANN je lastnik številnih patentov in inovacij. Leta 1997 so patentirali površinsko obdelavo vsadkov po metodologiji SLA (Sand-Blasted, Large Grit, Acid-Etched surface treatment), ki  še danes velja za 'zlati standard' v implantologiji.
V letu 2005 so uvedli površino SLActive, ki do 100 % skrajša čas osteointegracije oz. zmanjša čas zdravljenja za polovico. V letu 2009 je Straumann predstavil novo patentirano zlitino iz titan-cirkonija, imenovano Roxolid, ki je 30% trša od titana. Trši material omogoča uporabo ožjih zobnih vsadkov in tako posledično manj invazivno zdravljenje.

Leta 2012 je bila objavljena dolgoročna, 10-letna klinična raziskava, v katero je bilo vključenih 303 pacientov, ki so imeli vstavljenih 511 implantatov SLA Straumann. Ugotovljena stopnja preživetja vsadkov po 10. letih je znašala 98,8 %, kar predstavlja eno najvišjih do sedaj zabeleženih stopenj.

Vir: Povezava do vsebine.

Na Švedskem so leta 2015 izvedli eno največjih neodvisnih raziskav na področju zobozdravstva, ki je pokazala, da je izbira proizvajalca zobnih vsadkov ključnega pomena pri uspehu zdravljenja z zobnimi vsadki ali implantati. Raziskava je zajela 2.765 pacientov, ki so imeli vstavljenih 11.311 zobnih vsadkov. Podatke je raziskovalcem posredovalo prek 800 zobozdravnikov. Raziskava je pokazala, da je zdravljenje z zobnimi vsadki zelo uspešna metoda, saj je stopnja preživetja zobnega vsadka znašala 96,4 %. Implantati Straumann so bili izgubljeni v zelo redkih primerih. Glede na raziskavo je verjetnost, da boste izgubili STRAUMANN zobne vsadke od 5 do 58 krat manjša kot za vsadke ostalih proizvajalcev, ki so bili upoštevani v raziskavi.

Vir: Povezava do vsebine.

 

PROIZVEDENO V ŠVICI

Vsi implantati in protetični elementi proizvajalca Straumann so brez izjeme proizvedeni v Švici. Proizvodnji obrati so opremljeni z najsodobnejšo opremo in posebnim sistemom nadzora kakovosti.

Danes, ko večina proizvodnega gospodarstva išče nove, cenejše globalne trge za svoje proizvodne obrate, STRAUMANN ohranja svojo tradicijo. Vsi implantati in protetični elementi STRAUMANN so izdelani v visoko tehnološko opremljeni tovarni v Švici in so delo švicarskih inženirjev. Vsi izdelki morajo dosegati najvišje standarde kakovosti. Nadzor kakovosti se začne od vhodnih materialov, do končnega izdelka. To pa zagotavlja izjemno kakovost izdelkov podjetja Straumann.

 

 

MEDNARODNI TIM ZA IMPLANTOLOGIJO (ITI)

Pri raziskavah in razvoju Straumann sodeluje z mednarodnim timom za implantologijo - ITI (International Team for Implantology), ki  je neodvisno mednarodno združenje raziskovalcev in strokovnjakov iz vodilnih raziskovalnih institutov, klinik in univerz po vsem svetu. ITI je bil ustanovljen leta 1980 in danes tvori največjo neodvisno akademsko združenje v implantologiji, z več kot 15.000 zobozdravniki in zobozdravstvenimi strokovnjaki. ITI je postal pomemben člen na relaciji proizvajalec-potrošnik in strateški Straumannov partner v fazi kliničnih preskušanj. Leta 2017 smo tudi  v Sloveniji ustanovili prvi ITI study club Ljubljana, katerega direktor je Urban Matoh, dr. dent. med. spec. parodontolog.

 

        

 

Želite izvedeti več o ITI?

Obiščite ITI internetno stran in online ITI academy.

Vabljeni tudi k ogledu video predstavitev ITI-ja:

 

Dentalia d.o.o. Ljubljana.
Celovška cesta 197 Ljubljana Osrednjeslovenska 1000.
+386-1-583-7730 http://www.dentalia.si